Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 26 to 50 of 90

Thread: MACNA 2016 Product Announcements

  1. #26
    VP Sales and Marketing Terence's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    962
    Quote Originally Posted by stephartsmith View Post
    Very interesting news here especially for the radions G4 compliance

    One question about the ATO module, will it be possible to replace the PMUP by a solenoid valve for those like me who have direct connection to the reverse osmosis?
    Once again, I strongly encourage everyone to read the original post. I spent a lot of time predicting what your questions might be. In this case:

    "In addition to the four ports, we have decided to add a 24V DC Accessory port just like the one on the 1Link and Energy Bar 832. So, when a power supply is connected to the 1Link, you can now switch on and off a PMUP for ATO or a 24V DC solenoid valve."
    Terence Fugazzi :: VP Sales and Marketing :: Neptune Systems

  2. #27
    New User
    Join Date
    May 2016
    Location
    Virginia Beach, VA
    Posts
    12
    Terence is there plans on having a backup battery for the COR pumps?

  3. #28
    NSI Member iamchadster's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Salem, Oregon
    Posts
    2,446
    Quote Originally Posted by Terence View Post
    Once again, I strongly encourage everyone to read the original post. I spent a lot of time predicting what your questions might be. In this case:

    "In addition to the four ports, we have decided to add a 24V DC Accessory port just like the one on the 1Link and Energy Bar 832. So, when a power supply is connected to the 1Link, you can now switch on and off a PMUP for ATO or a 24V DC solenoid valve."
    don't you mean when a power supply is connected to the fmm?
    Chad

  4. #29
    VP Sales and Marketing Terence's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    962
    Yes. Good catch. Hahaha.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Terence Fugazzi :: VP Sales and Marketing :: Neptune Systems

  5. #30
    Regular Vistor MeoMat's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Italy
    Posts
    42
    Hi Terence,

    I'm very happy to hear about incoming support of AI hydra HD.. But only for new apex..

    Here in europe the new apex is't available and i have the classic with a lot of expansion mudules in a my new rebuilt marine tank. (ph, orp, lsm, waw, vdm, eb6, a DIY energy bar that use variable ports to control...)


    In alternative, Is planned a revision of the Old AWM module?

    I think is not so difficult to integrate in the apex classic the support of AI fixtures, if its based on Fusion... The control of the new AI hydra is very easy, i think its not so resouce hungry it cannot be integrate in the "old" apex classic.

    Now i control my apex and my 52 hd's without any problems, but the integration is the power of your product...

  6. #31
    VP Sales and Marketing Terence's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    962
    You are in luck, the new Apex will come soon to Europe!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Terence Fugazzi :: VP Sales and Marketing :: Neptune Systems

  7. #32
    Regular Vistor MeoMat's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Italy
    Posts
    42
    Mhh,

    Me and some people here, I think don't want to spend 1000 bucks only to integrate a web page in our controller...

    I have no planning to upgrade my new classic only for AI support. I hope in a fw upgrade or in a new awm..

  8. #33
    VP Sales and Marketing Terence's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    962
    Unfortunately there will not be a new AWM. All control originates with the Apex at the local level. This includes controlling the AI lights. Apex Fusion will be the interface, but the control is done by the Apex.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Terence Fugazzi :: VP Sales and Marketing :: Neptune Systems

  9. #34
    Regular Vistor MeoMat's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Italy
    Posts
    42
    Yes, of course..

    But you must only interface with AI board, if you have the API I think isn't a problem integrate the functionality on classic fw too.

    If not, no problem… Many HQI, T5 and LED lamps we are still use without Apex integration. But I hope you do a good job (and a miracle…)

  10. #35
    Regular Vistor
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Tampa
    Posts
    43
    Quote Originally Posted by Terence View Post
    EcoTech Radion G4/G4-Pro Support: We demoed a Radion G4 being controlled at MACNA. This support has already been developed but there are some finishing touches still to do on it. We expect this to go out in an AOS update for new Apex first and then after that the firmware for Apex Classic. This will of course require an update to your WXM module firmware as well.
    Hi Terence,

    Is there any chance that this could mean Vectra compatibility down the road? Or even better... Has Vectra compatibility been snuck into this firmware upgrade?

  11. #36
    New User
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    virginia
    Posts
    1
    Is there the option to use another pump for this ato application like a diaphragm or parastalic pump in place. Or does it need the apex pump for integration.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk

  12. #37
    VP Sales and Marketing Terence's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    962
    Quote Originally Posted by Khh27 View Post
    Is there the option to use another pump for this ato application like a diaphragm or parastalic pump in place. Or does it need the apex pump for integration.
    Yes. Two options:

    1. The FMM has a Neptune Systems DC24 port on it. We sell an adapter cable such that you could wire up your own 24VDC pump but it must draw no more than 30W.

    2. Use an Energy Bar outlet to power any pumping/metering/solenoid based on the water level sensors.
    Terence Fugazzi :: VP Sales and Marketing :: Neptune Systems

  13. #38
    New User
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Owings Mills, MD
    Posts
    6
    Is there also going to be a solenoid coming out? i thought it was mentioned a while back.

  14. #39
    New User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Toronto
    Posts
    2
    I am very impressed! I hope you ship them Canada Quickly when they are out!

  15. #40
    NSI Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Colorado
    Posts
    72
    I think all you need is the 24VDC bare-wire accessory cable, and this:

    https://www.amazon.com/DIGITEN-Solen...s=24v+solenoid

  16. #41
    Frequent Visitor
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Long Island
    Posts
    163
    Love all the new innovations....

  17. #42
    Frequent Visitor
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Montana
    Posts
    264
    Quote Originally Posted by jlipnick View Post
    Is there also going to be a solenoid coming out? i thought it was mentioned a while back.
    Yeah, will the new solenoid be debuting at Reef-A-Palooza California?

  18. #43
    NSI Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Colorado
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by powers2001 View Post
    Yeah, will the new solenoid be debuting at Reef-A-Palooza California?
    does it even matter? they don't need to release a solenoid, it already exists:

    buy these:

    https://www.amazon.com/Apex-1LINK-DC.../dp/B01FE9Y73W
    https://www.amazon.com/DIGITEN-Solen.../dp/B00X6RAHMU

  19. #44
    Frequent Visitor
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Montana
    Posts
    264
    I would like to know about the debuting because Neptune puts it's own brand of unique features into every product they come up with. The answer to your question is yes, it does matter, because Neptune wouldn't come up with a plain jane solenoid, it just doesn't jive with the rest of their product lineup. So then, they don't need to come up with any product unless there is an advantage to it's connectivity with Apex.

  20. #45
    NSI Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Colorado
    Posts
    72
    For stuff driven off the 24vDC port, this is simply not the case. There is no extra magic there. This port is simply 24vDC, on or off. It's just 24volts. It's not the 1link port with smart control like the WAV/COR uses. There is nothing extra there, it's literally 24v volts. You can drive any pump, solenoid, you name it. I'm actually driving my under-the-stand LED lights from the 24vDC port right now as we speak.

    If they do make one, it will be wrapped in a pretty plastic case and come pre-wired, and hopefully be made of decent components. I wouldn't be too upset if they don't make one though. There are plenty of 24v solenoids out there...

  21. #46
    Regular Vistor
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Westfield, NJ
    Posts
    31
    Any updates on pricing or availability?

  22. #47
    New User
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    california
    Posts
    8
    Any update on the COR

    Sent from my SM-T900 using Tapatalk

  23. #48
    NSI Member Justin L's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Birmingham, AL
    Posts
    548
    Quote Originally Posted by Terence View Post
    Unfortunately there will not be a new AWM. All control originates with the Apex at the local level. This includes controlling the AI lights. Apex Fusion will be the interface, but the control is done by the Apex.
    So, i just upgraded my home system from the Apex Classic to the Apex (2016). My "fish room" is in my basement like yours, so does that mean that I won't be able to control my AI's in my living room due to distance limitations?

  24. #49
    VP Sales and Marketing Terence's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Morgan Hill, CA
    Posts
    962

    MACNA 2016 Product Announcements

    No, actually. With the AI HD lights, they use wifi to connect to your central home network. The Apex is connected to that same home network via wifi or it's wired Ethernet connection. The distance between the AI lights and the Apex is now irrelevant when it com s to controlling the HD versions.

    Just to be clear, while we have this capability already running in alpha versions of the AOS, it has yet to be released into beta. We do not have a set date at this time for the release of this feature.
    Terence Fugazzi :: VP Sales and Marketing :: Neptune Systems

  25. #50
    NSI Member Justin L's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Birmingham, AL
    Posts
    548
    Ah, I see. I've currently have the non-HD on my frag tank. Didn't realize the HD version used your existing wifi network. Thanks for the quick reply.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •