Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 35

Thread: Latest Firmware update

  1. #1
    Frequent Visitor
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    US, Pacific Time
    Posts
    50

    Latest Firmware update

    I see the latest firmware update is available again after being pulled a couple days ago. Just curious to hear from some folks who have completed the most recent firmware. I'm a little nervous after it had been pulled.

  2. #2
    Frequent Visitor
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    United States
    Posts
    67
    I upgraded a few days ago then they pulled it new firmware came out and bricked my controller. Right before my trip. Good thing I was local to drive to them to get a instant RMA.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

  3. #3
    Frequent Visitor rkpetersen's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Seattle
    Posts
    154
    I'm going to wait a few days, maybe a week, before doing the firmware update. Being extra cautious, definitely. Feel like I dodged a bullet, not doing that last update right away. Everything about my Apex (and in my tank) is working perfectly right now. Perfectly. I would just be really upset if that got messed up for no good reason. And I'm not sure there's anything in this update that I need urgently. (Bug fixes of course are always welcome.) It would be nice to see a change log detailing exactly what this update includes, so we can make an informed decision about whether it's worthwhile. (Yes, I'm the kind of guy who stopped allowing his iPhone to update itself after one introduced 'features' I didn't want.)

  4. #4
    NSI Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Santa Cruz, CA
    Posts
    1,908
    Quote Originally Posted by rkpetersen View Post
    It would be nice to see a change log detailing exactly what this update includes, so we can make an informed decision about whether it's worthwhile.
    Here is what is in the new AOS for Apex (2016) (change log)
    https://forum.neptunesystems.com/sho...-now-available
    Jon
    ***RIP*** to Reeftronics that has saved me more then once and was a great place to look at other peoples programming to get many ideas I use on my own tank. Thanks Russ for all the years of keeping up this great service free of charge to us users that took it for granted like me .

  5. #5
    NSI Member Krazie4Acans's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    US, Mountain Time
    Posts
    412
    The first version that was pulled was 5.03_9C17 and this latest one is 5.03_9D17. I loaded the latest yesterday morning and it loaded fine and has been running but I honestly haven't exercised it much yet. So for what it's worth so far so good on this latest one for me.

  6. #6
    NSI Member
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Minneapolis, MN USA
    Posts
    182
    I've been running 9D17 for a few days without issues.

  7. #7
    New User
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    9
    Bricked mine too... just called support and he said if the led on the controller is purple, the unit is bricked..
    he asked me to fill out the form for an RMA.
    Are they going to send me the replacement in advance??? This is crazy!

  8. #8
    Frequent Visitor
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    US, Pacific Time
    Posts
    50
    Foozed, when did you update?

  9. #9
    New User
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by shaywood View Post
    Foozed, when did you update?
    45 min ago.

  10. #10
    Frequent Visitor
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    US, Pacific Time
    Posts
    50
    Gave it a try. Upgrade seems fine.

  11. #11
    New User
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    dubai
    Posts
    1
    Hi All,
    I just updated the latest firmware.
    Now I tried to reset the unit.

    And login to the Apex.Local with Username: admin and Password: 1234.
    It gave me this message

    APEX.png

    Please help.

  12. #12
    Master Control Freak RussM's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    California - US Pacific
    Posts
    15,559
    Are you sure you had not changed the Local username and/or password?

    Is the Apex communicating with Apex Fusion? If so, sign into Apex Local with your Fusion credentials. Then go to the network page, Advanced tab, then select Admin Login from the Type menu. Review the current Local username and password.
    I'm not a Neptune support rep. Please do not send me PMs with technical questions or requesting assistance - use the forums for Apex help. PM me ONLY if the matter is of a private or personal nature. Thanks.

  13. #13
    Frequent Visitor rkpetersen's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Seattle
    Posts
    154
    Quote Originally Posted by shaywood View Post
    Gave it a try. Upgrade seems fine.

    I'll probably apply it tomorrow. Definitely not on a Sunday, in case I need to contact tech support.

  14. #14
    Regular Vistor
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    38
    I did the update and it killed my connectivity. Seems to still be controlling the tank, just can't get to it through Fusion or local. I opened a ticket with support, hopefully they will contact me tomorrow.

  15. #15
    Frequent Visitor rkpetersen's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Seattle
    Posts
    154
    OK well I finally got up the nerve to apply this update today (after backing up absolutely everything, plus multiple screenshots). Happy to report that the update itself went smoothly, with everything functional including Fusion connection on completion.

    I did experience one definite software glitch very shortly after the update finished. I think others have experienced something like this too, from what I've read. I got this base_email alarm:

    Statement: If ORP2 > 390 Then ON (361)

    Now, this statement is impossible with a properly functioning Apex. The actual ORP reading had not changed from before the update. So I deleted this line of code, updated, waited a few minutes while looking at other stuff on the dashboard, and then put the line back. So far, the alarm state has not recurred.

    Also, just after the update, I noticed that the display on the display screen was slightly glitched, with some partial numerical data where there shouldn't be any. Fortunately, this cleared easily by switching to the next page and then back.

    Those are the only two anomalous experiences I've had with this update, so far.

  16. #16
    New User
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Charleston, South Carolina
    Posts
    2
    I just did this update last night before going to bed. Everything working fine, and the Apex said it had updated. A few minutes later, it began resetting itself about every 5 minutes or so. I’ve done everything I can to try to trouble shoot it, but now I have completely lost connection to Fusion. I tried unplugging the whole thing and now it has a flashing blue light. I opened up a ticket with support, but completely dumbfounded as to what exactly happened. I’ve literally been up since midnight trying to figure it out. Any suggestions?

  17. #17
    Regular Vistor
    Join Date
    May 2016
    Location
    US, Pacific Time
    Posts
    19
    I have been running the update several days now without issues. From 5.02 5A17 to 5.03 9D17 and it was downloaded fast.

  18. #18
    Regular Vistor
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Ottawa ontario Canada
    Posts
    32
    I'm waiting a month before updating...too much at stake!! Everything is working perfectly!!

  19. #19
    New User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Florida
    Posts
    2
    Can you do this update over wifi or does it have to be plugged into the router? If it HAS to be plugged into the router can I just use a 12v power supply power the head unit? Has anyone donate update over wifi yet? Thanks

  20. #20
    Master Control Freak RussM's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    California - US Pacific
    Posts
    15,559
    Quote Originally Posted by EGregory View Post
    Can you do this update over wifi or does it have to be plugged into the router?
    Yes, you can do an AOS update to an Apex (2016) over Wi-Fi. The prohibition against using Wi-Fi for a firmware update applies only to Apex Classic models.
    I'm not a Neptune support rep. Please do not send me PMs with technical questions or requesting assistance - use the forums for Apex help. PM me ONLY if the matter is of a private or personal nature. Thanks.

  21. #21
    New User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Florida
    Posts
    2
    Thank you Russ.

  22. #22
    Frequent Visitor
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Dubai
    Posts
    64
    Any other updates done without issues? Want to do it this weekend but have no time thereafter to mess with it.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  23. #23
    Regular Vistor
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    New Jersey
    Posts
    32
    I updated my 2016 two days ago and had no issues with the installation or with any operations since then.

  24. #24
    New User
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    New Hampshire
    Posts
    14
    I upgraded 2016 model today via wifi and apex fusion. Worked flawlessly.

    Sent from my SM-T817R4 using Tapatalk

  25. #25
    Frequent Visitor
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    US, Pacific Time
    Posts
    50
    3 week check-in. All good.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •