Results 1 to 12 of 12

Thread: Basic Help - Thanks for Any Support

  1. #1
    New User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    White Plains, NY
    Posts
    7

    Basic Help - Thanks for Any Support

    Hello,

    I have run my APEX w EB8 for years now in a very basic form - a glorified pH reader. I have recently connected it to the net and I am eager to get it running more effectively for my DoS, salinity probe, and to control my heater and such.

    I have checked the Getting Started Guides already. Here is my configured wiring, I cannot seem to get anything to load/show up on my EB8 outlets in the APEX Fusion Dash. Is my wiring dumbassed (I plugged the power for the computer into the EB8, plug 4)?

    Thank you.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Frequent Contributor zombie's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Denver, CO
    Posts
    10,815
    The aux power supply should be plugged into a surge protector not an energy bar outlet. The aux power supply is intended as a backup power supply or to sense power loss when the energy bar is fed from a UPS.

    Sent from my SM-G965U using Tapatalk

  3. #3
    New User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    White Plains, NY
    Posts
    7
    Figured that was pretty stupid to set up that way...

  4. #4
    New User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    White Plains, NY
    Posts
    7
    I switched the power supply to a surge protector. No change - still the EB8 is not 'appearing' in the Fusion Dashboard. I cannot see any plugs clicking on the settings/plugs icons. Should they simply show up when you plug in the EB8 to the APEX Computer?

    Sorry.

  5. #5
    Frequent Contributor zombie's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Denver, CO
    Posts
    10,815
    I see the energy bar in your screenshot.

    Light1_6_1 is outlet 1 of that energy bar.

    Sent from my SM-G965U using Tapatalk

  6. #6
    New User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    White Plains, NY
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by zombie View Post
    I see the energy bar in your screenshot.

    Light1_6_1 is outlet 1 of that energy bar.

    Sent from my SM-G965U using Tapatalk
    I get 'device not found' when I attempt to modify the series of 'plugs' there...

  7. #7
    Master Control Freak RussM's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    California - US Pacific
    Posts
    17,332
    Post a screenshot of the Outputs page please.
    I'm not a Neptune support rep. Please do not send me PMs with technical questions or requesting assistance - use the forums for Apex help. PM me ONLY if the matter is of a private or personal nature. Thanks.

  8. #8
    New User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    White Plains, NY
    Posts
    7
    The screen is blank....

  9. #9
    New User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    White Plains, NY
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by RussM View Post
    Post a screenshot of the Outputs page please.
    I had thought that this page would auto load the outlets once the EB8 is plugged in...
    Attached Images Attached Images

  10. #10
    Master Control Freak RussM's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    California - US Pacific
    Posts
    17,332
    Use the Classic Dashboard and go to Configuration -> Module Setup.

    Post a screenshot of the table at the bottom
    I'm not a Neptune support rep. Please do not send me PMs with technical questions or requesting assistance - use the forums for Apex help. PM me ONLY if the matter is of a private or personal nature. Thanks.

  11. #11
    New User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    White Plains, NY
    Posts
    7
    Thank you!
    Attached Images Attached Images

  12. #12
    Master Control Freak RussM's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    California - US Pacific
    Posts
    17,332
    Delete all of the display modules listed then restart the Apex. Wait 5 minutes then check the Outputs page in APEX Fusion. If there still are no Outputs are listed, contact Neptune tech support.
    I'm not a Neptune support rep. Please do not send me PMs with technical questions or requesting assistance - use the forums for Apex help. PM me ONLY if the matter is of a private or personal nature. Thanks.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •